Χορηγός Ιστοσελίδας
Banner
Home

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ!

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 118 (ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ)
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 16122
ΤΗΛ. 2107218570 
Ε-MAIL This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΡΥΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΚΛΟΥΤΖΑ

 

Kαισαριανή, 6/8/2015

                                                                                                                                                                                     

      Με μεγάλη μας θλίψη ενημερωθήκαμε πως το μνημείο των εννέα  βρυσών του Κουκλουτζά που βρίσκεται στο πλακόστρωτο στην πίσω πλευρά της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Καισαριανής έχει βανδαλιστεί και υποστεί μεγάλες ζημιές.Το μνημείο αυτό κτίστηκε από το Δήμο Καισαριανής και την Αδελφότητα Αλληλοβοήθειας   "Ο Κουκλουτζάς"  Καισαριανής το έτος 2006, στη μνήμη των πεσόντων και εξαφανισθέντων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922. Το μνημείο τούτο παριστά τις 9 κρήνες (βρύσες) του χωριού της Σμύρνης Κουκλουτζά και αποτελεί στολίδι μνήμης και τιμής.

      Ο Μικρασιατικός Σύλλογος αντιτίθεται και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες. Καλούμε όλους τους Μικρασιάτες και γενικότερα όλο το λαό της πόλης να απομονώσει εκείνους που με το πιο φασιστικό και χυδαίο τρόπο προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να διαγράψουν μνήμες που μένουν ζωντανές ύστερα από 93 χρόνια. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, είτε πρόκειται για οργανωμένη επίθεση είτε μη, να καταστρέφει δημόσια περιουσία και μάλιστα μνημεία τέτοιου είδους. Όλοι αυτοί λειτουργούν είτε από άγνοια είτε με στόχο τη παραπλάνηση και τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και των γεγονότων του 1922. 

       Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Αδελφότητα Κουκλουτζά, θα κινηθεί στην κατεύθυνση για να επισκευαστεί το μνημείο άμεσα. Ζητάμε και την δική σας βοήθεια.

 

To Δ.Σ.

 
katastrofi_1