Χορηγός Ιστοσελίδας
Banner
Home Τα νέα μας

Τα νέα μας

Έχε το νου σου στο παιδί...

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

''ΚΕΣΚΕΚΙ''

 

Σήμερα μετά το πρώτο διάλειμμα ,τα δύο τμήματα της έκτης τάξης με τους δασκάλους μας πήγαμε στα ''Ξύλινα''. Τα ''Ξύλινα'' είναι ένα όμορφο πάρκο της Καισαριανής με γήπεδα, κούνιες και ένα αναψυκτήριο.

Εμείς πήγαμε να δούμε το '' Κεσκέκι '' που το ετοίμαζαν γυναίκες και άντρες Μικρασιάτες. Υπήρχαν τέσσερις μεγάλες κατσαρόλες,καζάνες, που έβραζαν και αρκετοί άνθρωποι .Μια κυρία, η πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής,μας μίλησε για την ιστορία της Καισαριανής και το παλιό έθιμο,το κεσκέκι που οργανώνουν κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη.Μας είπε ότι η Καισαριανή είναι προσφυγική πόλη και ότι ιδρύθηκε από Μικρασιάτες πρόσφυγες που σώθηκαν μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή της Σμύρνης και των γύρω περιοχών από τους Τούρκους το 1922. Στην αρχή έμεναν σε σκηνές.

Read more...

 

Ανακοίνωση 17/1/2014

                                                                                                      Καισαριανή 17-1-2014

Ανακοίνωση:

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωσή του για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τη Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση, τους εκπροσώπους φορέων της πόλης μας, τους εκπροσώπους άλλων Μικρασιατικών Συλλόγων ανά την επικράτεια, τα μέλη του Συλλόγου μας καθώς και όλους εκείνους που ήρθαν και παρακολούθησαν για πρώτη φορά εκδήλωσή μας. Ειδικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα ενεργά μέλη του Συλλόγου μας που συμμετέχουν στις ομάδες χορού ,θεάτρου και χορωδίας και τους δασκάλους που εμπλούτισαν την εκδήλωση με πολύτιμο πολιτιστικό υλικό.

Μεγάλη η χαρά μας που η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου γέμισε ασφυκτικά και με πολλούς νέους ανθρώπους . Αυτό, μας γεμίζει με αισιοδοξία και δύναμη και μας πεισμώνει να συνεχίσουμε το έργο μας. Δεν είναι τυχαία η τόσο μεγάλη προσέλευση του κόσμου και η συσπείρωση των μελών μας.

Read more...